Opskrifter/Hvor kan jeg købe!

Honning er mange ting. Det er ikke bare sødt, men kan være krydret, stærkt og mildt og sødt.

Det er blomsterne om bierne besøger der bestemmer hvilken smag og farve honningen har. For Danmarks vedkommende er det sikkert at foråret giver milde lyse honningtyper.

Senere på sæsonen bliver honningen mørkere og mere krydret.

Sensommer honningen kan blive mørkebrun og have smagsnuancer af menthol/pebermynte.

Lyngen er unik og giver en meget mørk og smagfuld honning. Desværre er den ofte lunefuld, så den høster jeg ikke meget af og derfor er den mere værdifuld end de andre typer.

Jeg høster forår, sommer, sensommer og lynghonning fra mine bifamilier. Jeg flytter bifamilierne efter hvor der er honning til dem.

Du kan købe honningen her:

SuperBrugsen Gråsten

Dagli Brugsen Dybbøl

Dybbøl Mølle

Wohlenberg

Kvickly Sønderborg

Byens Brød, Møllegade Sønderborg

Dagli Brugsen Nybøl

Dagli Brugsen Fynshav

Gourmethuset, Aabenraa

Krusmølle, Aabenraa

Men jeg er også på flere markeder rundt omkring - og kan levere til din dør. Kontakt mig og vi finder en løsning!

På billedet kan du se farveskalaen på de honninger jeg høster. Desværre kan jeg ikke igennem skærmen give dig smagsprøver på dem.....!

Mandler, hassel- og valnødder i honning
Her viser jeg hvordan vi laver mandler, valnødder og hasselnødder i honning. Det er meget nemt, smelt 2-3 skefulde honning i en gryde (det må ikke koge!) og bland 1-2 håndfulde af de nødder og mandler du bedst kan lide i honningen. Rør et par gange så honningen bliver godt fordelt. Derefter spredes de på en bageplade og tørres i ovnen. Anden del er mandler der blandes med smeltet honning, lidt salt og en god chili/krydderi mix. Tørres også i ovnen (ca. 30-45 minutter ved 100 grader!) Chili mandlerne er perfekt til en kold øl. Den anden blanding nydes som snack eller hakkes og drysses over is eller yoghurt. Velbekomme!
Rosenkål med honning
Rosenkålen renses og deles i 2. Hver halvdel smøres med honning og lidt olie. Drys salt og peber på hver del og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter - til de er lidt gyldne!