Mad med honning

Marcipan

Lav din egen marcipan!

Lækker marcipan med honning og lige de mandler du ønsker at bruge. Ingen fikse ting tilsat. Kun kærlighed til råvarene. 

Opskriften er enkel.

Marcipan med valnødder. Giver en mørk fyldig marcipan. 

200 gram valnødder

100 gram mandler (uden skal)

100 gram honning

Valnødder og mandler blendes til en fin masse. Honning tilsættes og det blandes til det er en ens samlet masse. Pakkes i en pose eller dækkes med film og hviler 1-2 dage i køleskabet. 

Maripan med mandler. Giver den almindelig lyse marcipan masse. Lækker og fin mandel smag. 

300 gram mandler (uden skal)

100 gram honning

Mandler blendes til en fin masse. Honning tilsættes og det blandes til det er en ens samlet masse. Pakkes i en pose eller dækkes med film og hviler 1-2 dage i køleskabet.

Marcipan med smag. Perfekt til at lave konfekt af. Her har jeg brugt honning med solbær. 

300 gram mandler (uden skal)

150 gram honningmed solbær (Kan justeres med mere honning hvis du ønsker en kraftigere solbær smag)

Mandler blendes til en fin masse. Honning tilsættes og det blandes til det er en ens samlet masse. Pakkes i en pose eller dækkes med film og hviler 1-2 dage i køleskabet.

 

God fornøjelse og velbekomme. 

Den lyse marcipan lavet af mandler, og den mørke med valnødder og mandler.
Marcipan med solbær. Virkelig lækker smag af solbær.
Mandler klar til at blive blendet.
Mandler, hasselnød og valnødder i honning
Her viser jeg hvordan vi laver mandler, valnødder og hasselnødder i honning. Det er meget nemt, smelt 2-3 skefulde honning i en gryde (det må ikke koge!) og bland 1-2 håndfulde af de nødder og mandler du bedst kan lide i honningen. Rør et par gange så honningen bliver godt fordelt. Derefter spredes de på en bageplade og tørres i ovnen. Anden del er mandler der blandes med smeltet honning, lidt salt og en god chili/krydderi mix. Tørres også i ovnen (ca. 30-45 minutter ved 100 grader!) Chili mandlerne er perfekt til en kold øl. Den anden blanding nydes som snack eller hakkes og drysses over is eller yoghurt. Velbekomme!
Rosenkål med honning
Rosenkålen renses og deles i 2. Hver halvdel smøres med honning og lidt olie. Drys salt og peber på hver del og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter - til de er lidt gyldne!